Κείμενα

Συνέντευξη: Joalz (2010)

Joalz(Απαντήσεις: Λεωνίδας Σέγκας, Δημήτρης Ζωγράφος)

Τι σημαίνει Joalz / ποιος παππάς / γιατί κεφαλαία;
Δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, ποιος παππάς; τα κεφαλαία είναι τυχαία.

Δημήτρης Ζωγράφος / Λεωνίδας Σέγκας / Julia Kent / Sunday Luv / Μαίρη Τσώνη / Ποιοι οι μόνιμοι; / Ποιοι με stage; / Πως προέκυψαν;
Οι περισσότερες συνθέσεις του "Monkshood" ανήκουν στον Δημήτρη Ζωγράφο και τον Λεωνίδα Σέγκα. Πέρα από τους προαναφερθέντες έχουμε ηχογραφήσει το "Falling τogether" με την Όλγα Κουκλάκη, το "Very upstairs from you" με τον Αdam Pearson (Sisters of Mercy) και το "Don't close your eyes" με τον Αlfred Stawicki. Στο επόμενο άλμπουμ θα υπάρχουν συνθέσεις που δεν θα ανήκουν σε κανέναν από εμάς, κάπως ανάλογα κινούμαστε και με τα live, είναι ωραίος αυτός ο τρόπος δουλειάς, πιο χορταστικός, άσε που η μπάντα δεν διαλύεται ποτέ.

Aliases / Pseudonyms / Side Projects / O Brian Eno δεν είχε / Γιατί όχι όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα;
Προφανώς ρωτάς εμένα, τον Leon Segka, δεν τα πάω καλά με τα νοικοκυριά.. άσε που δεν είμαι και ο Brian Eno.

Τρία χρόνια πήρε το LP; / Τόσο ζεστά; / Έμπνευση έμπνευση είσαι εδώ;
Δεν σκεφτήκαμε καθόλου τον χρόνο δημιουργίας του "Monkshood". Ηχογραφούσαμε, προβάραμε για τα live, επίσης κάποια original scores... όταν νιώσαμε οκ να καταγραφεί η όλη φάση προχωρήσαμε στην κυκλοφορία.

Studio / Live / Soundtracks / Συνεργασίες / Διασκευή / Σαν μεταθανάτιος δίσκος με μαζέματα μοιάζει.
Ναι υπάρχει πολύς θάνατος σε αυτό το άλμπουμ, όλα όσα αναφέρεις μάλλον είναι από ανασφάλεια, αγωνία και ανησυχία για αυτό που κάνουμε.

Monkshood; / Φυτό είναι ή η γειτονιά του Εφραίμ;
Δηλητηριώδες φυτό που κάποιος πρέπει να το πλαντέψει στην αυλή του κάθε Εφραίμ.

Early with Julia Kent. Time 1.30 / Σφιχτοχέρα η Julia;
Δεν σταθήκαμε καθόλου στη διάρκεια του "Εarly" - σου αλλάζει τη γνώμη σου για το κομμάτι η διάρκειά του; Ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και υπήρχε πολύς χρόνος και διάθεση, σε ένα από τα takes το αισθανθήκαμε πλήρες και το αφήσαμε εκεί.

Γιατί το Cock; / Το θέλω στην τηλεόραση / Στα ελληνικά.
Φαντάζεσαι το "Eίμαι καβλί" στο Ράδιο Αρβύλα.. ή ακόμα καλύτερα στο Greek Idol; To "Cock" προέκυψε ξεκινώντας να κάνουμε ρεμίξ για το "Timemachine". To αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ και έτσι ζητήσαμε από τους Βοy/Felizol/ Mary/Περικλή να το συμπεριλάβουμε στο "Monkshood".

EP το Νοέμβριο; / Βινύλιο / Στυλ; / Tracklist;
Ναι βινύλιο EP μαζί με την Τσώνη, κάπως πιο banging από τον ήχο του "Monkshood". Θα περιέχει τα "Classified lies", "Dear Margaret" αλλά και διασκευή του "Lovesick" του Dylan το οποίο θα πρωτοπαίξουμε στο επερχόμενο live.

Στα live; / Παίζετε; / Προγραμματίζετε; / Προβάλλετε; / Προβλέψιμα, απρόβλεπτα;
Στα live υπάρχει μια βάση που χρησιμοποιούμε στις πρόβες αλλά από εκεί και πέρα αλληλοεπιδρούμε στη σκηνή, τα ίδια κομμάτια παίζονται διαφορετικά, ανάλογα τον χώρο εμφάνισης, δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν είναι προβλέψιμα η όχι, μάλλον κάποιος ακροατής...

Film Scores; / Πως γράφονται; / Βλέπεις την ταινία και εμπνέεσαι; / Ποιος αποφασίζει για το τελικό; Ο παραγγέλων ή ο υπογράφων;
Μέχρι στιγμής έχουμε δουλέψει μόνο για τον ιδιαίτερο σινεματισμό του Γιώργου Δρίβα. Υπάρχει στενή σχέση μαζί του και όλα βγαίνουν αβίαστα και από τις δύο μεριές. Ξεκινάμε όταν υπάρχει το σενάριο και σχετική εικόνα, ταυτόχρονα εκείνος ολοκληρώνει την ταινία του. Όταν είμαστε έτοιμοι του παραδίδουμε τον ήχο, εκείνος προσθέτει την άποψή του και εμείς γυρνάμε στο studio για το τελικό edit.

Πωλήσεις; / Κριτικές; / Mail; / Χειροκρότημα; / Θετικά σχόλια μουσικών; / Ποιο feedback σημαίνει περισσότερα;
Όποιο feedback γίνεται είναι σημαντικό από την στιγμή που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βελτιωθείς.

Ιούνιος 2010