Κείμενα

Συνέντευξη: Minor Mine (2009)

Minor Mine- Υπάρχει παρασκήνιο πίσω απ' την επιλογή του συγκεκριμένου ονόματος; Σας αρέσουν πολύ το m και το n και τα επιστρατεύσατε δις; Το "Mah Na Mah Na" του Muppet Show σας έχει σημαδέψει; Κατοικείτε στη Μενεμένη; Νοιώθετε συγγενείς των Your Hand & Mine;

Δεν έχεις προσέξει ότι οι πρώτες και οι τελευταίες συλλαβές του ονόματός μας συνηχούν με τις αντίστοιχες των My Bloody Valentine, ενώ ταυτόχρονα οι κεντρικές παραπέμπουν στην ιταλική μπάντα των n.o.r.m.a.; Επιφυλασσόμαστε να αποκαλύψουμε και άλλα μυστικά γύρω από το όνομα μας σε περιοδικό συνωμοσιολογικού περιεχομένου.

- Ποιοι είστε, τι παίζει ο καθείς; Έχετε παρελθόν ή οι MΝMΝ είναι η πρώτη σας σχέση; Παίζετε για να σκοτώνετε την ώρα ή έχετε βάλει στόχο το Έβερεστ;

Για το Έβερεστ λίγο δύσκολα γιατί μέλος της μπάντας πάσχει από υψοφοβία. Ο Nick (πλήκτρα) και ο K. (φωνή, κιθάρα) έπαιζαν μαζί στους Earth's Impossible Day μέχρι που ο Κ. μετανάστευσε στην Αθήνα. Μετά από κάποια χρόνια στην ξελογιάστρα πόλη ο Κ. επιστρέφει στη μεγάλη φτωχομάνα και συναντιέται με τον George (τύμπανα, πρώην No Sin) στους Coal Heart, ένα εγχείρημα που κράτησε για λίγο. Το φθινόπωρο του 2007 οι δύο τελευταίοι ξεκινούν την μπάντα μαζί με τον Be Lee (μπάσο, παλιότερα κιθαρίστας στους S.Ink) και τον Nick (που πριν πειραματιζόταν στους Holympus Grail). Έως σήμερα δώσαμε αρκετές συναυλίες σε διάφορες πόλεις, ενώ τώρα ηχογραφούμε το πρώτο μας άλμπουμ με δικιά μας παραγωγή που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

- Americana και Tindersticks επιρροή διέκρινα με την πρώτη αυτιά. Στο κοινό του Αυτιά απευθύνεστε κι όχι στο 15-44; Εμάς ποιος θα μας ταρακουνήσει λίγο;

Μας αρέσει να μοιραζόμαστε τα τραγούδια μας, καταρχήν με φίλους. Είναι ωραία να παρουσιάζεις τη δουλειά σου σε μια συναυλία, ακόμη καλύτερα όταν την οργανώνεις μόνος σου όπως θέλεις, να δίνεις μια αφορμή σε κόσμο να έρχεται να σε βλέπει, να τους συναντάς, και τελικά να έχεις ένα όμορφο βράδυ. Επίσης είναι γοητευτικό που μέσω του διαδικτύου μπορεί να μας ακούσει ο οποιοσδήποτε σε κάθε γωνιά της γης. Αν σταθεί ή αν μας προσπεράσει δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, όπως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ηλικία του και τι ενδιαφέροντα έχει. Πετάς ένα μήνυμα στον ωκεανό και αυτό είναι. Δεν θα σκάσουμε κιόλας τι γίνεται μετά.

- Ο κόσμος σας τι ήχους περιλαμβάνει; Ξεκινήσατε ως ακροατές από metal και classic rock ή το αποφύγατε;

Ο καθένας μας πέρασε από σαράντα κύματα του rock'n'roll. Στις δισκοθήκες μας θα βρεις τις διηγήσεις του Dylan, του Cash και του Cohen, τη μεγάλη παρέα του Cave, τις ιστορίες του Tim Buckley, των Gun Club και των 16hp, τις κιθαριές των Sonic Youth, των Savage Republic και των Ex, γκαράζ των 60'ς, και φυσικά κούτες με κασέτες από ανεξάρτητες μπάντες της εγχώριας σκηνής.

- Κάτι για τη χώρα που σας φιλοξενεί; Τι σας αρέσει, τι δεν αντέχετε; Τα βλέπετε όλα μαύρα ή πολύχρωμα;

Σε μια ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί η μιζέρια, ο κυνισμός και η παραίτηση (και όχι στη χώρα μας μόνο), είναι παρήγορο ότι υπάρχει κόσμος που κάνει δημιουργικά πράγματα -άλλοτε προσωρινά, άλλοτε με περισσότερη διάρκεια-, αγωνίζεται, εκτίθεται, επικοινωνεί και παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Η Ιστορία μας δείχνει, ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από όλα αυτά.

Μάιος 2009